15. 4. 2012

anorexie jako životní styl? vítejte v české republice!

Ve čtvrtek a v pátek jsem nešla do školy, byla sem nemocná... nudila sem se a tak když už mě nebavilo koukat se na další film a neměla sem co číst, šla sem se podívat na net.
Nic sem nehledala jen sem si tak projížděla blogy a klikala na odkazy buď někde v článcích nebo prostě v komentářích a najednou sem se dostala do sítě blogů, které byly úplně na chlup stejné a nešlo se z nich dostat pryč, bylo jich tolik.... hádejte o čem byly.

Byla to komunita holek které na blog píší své jídelníčky, nadávají si do hus za to že snědly jednu sušenku navíc a ostatní je utěšují způsobem že když si dají navíc dvakrát za sebou cvičební pásmo nějaký hollywoodský super cvičitelky, bude to v pořádku. 

Myslím že na to většina z vás už někdy narazila. Je to totiž poslední dobou dost rozšířené a ze spousty mladých holek se díky tomuhle fenoménu stávají anorektičky. 
"To je hrozné" říkala sem si když sem to poprvé asi před rokem viděla, a chtěla sem té holce napsat že je blázen a že by měla začít jíst. Když sem ale rozklikla to okno k vyplnění komentáře, v očekávání že tam najdu několik komentářů o tom jak je anorexie hrozná nemoc úplně sem se lekla. Bylo tam asi dvacet komentářů od holek které jí podporovaly a říkaly jí že za pár týdnů už jí bude na celý den stačit jen jedno jablko a tři litry vody.
Došlo mi že pokoušet se je přesvědčit že dělají špatnou věc, by bylo zbytečné a že dokud alespoň úmyslně nespějí k anorexii a píšou na ty své blogy že 'anorektičky rozhodně nejsou!' tak je to ještě jakž takž v pohodě... když sem ale včera v záhlaví jednoho z těch blogů našla nápis "Anorexia is not diet but a lifestyle..." (= "Anorexie není dieta ale životní styl") chtělo se mi zvracet, situace na většině z těch blogů totiž pokročila tak daleko že se rozlišují na PRO ANA a PRO MIA, a berou to tak, že anorexie a hladovění jim naprosto vyhovuje, jako svoje vzory berou baletky a modelky a nezastaví se před ničím.

TADY ,TADY ,TADY a ještě třeba TADY

tohle jsou většinou ještě mírné případy... upřímně, dost mě to děsí :(

P.S. dneska 30. článek huhuhuhuuuuuuu ...(ironie)

Protože se mi nikdy neoposlouchala.

3 komentáře:

  1. netřeba takové lidi odsuzovat, je to poměrně složitý na to, aby tomu bylo porozuměno a odsoudit vše dokáže každý, chce-li. :) a písnička je krásná

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, tím je právě odsuzuješ :) že chtějí být jen hubené a tak dále. Ono je vůbec dost nemožné to posuzovat z takového vzdáleného pohledu, takže je to vlastně jedno.

    OdpovědětVymazat
  3. Pro normálního člověka se to špatně chápe, ale vím, o čem mluvím, když řeknu, že ty holky to prostě psychicky potřebujou..

    OdpovědětVymazat

a co si myslíš ty?